Festival sociálních služeb „Poznejme se navzájem“ 2012

V pátek 8. června 2012 se v kampusu Univerzity Hradec Králové uskutečnil již 4. ročník Festivalu sociálních služeb "Poznejme se navzájem", na který se přišlo podívat 1700 návštěvníků. Festival byl společnou akcí 58 vystavovatelů z řad poskytovatelů komunitních a sociálních služeb z Hradce Králové. Hlavním pořadatelem celé akce byla Královéhradecká asociace nevládních neziskových organizací, spolupořadateli Magistrát města Hradec Králové a Univerzita Hradec Králové. Diecézní charita Hradec Králové na festivalu prezentovala především svou sociální službu Poradna pro cizince a uprchlíky a Dobrovolnické centrum.

Hlavními sponzory festivalu byli HB Reavis Group a. s., VEOLIA Holding a. s. a Český rozhlas Hradec Králové, který byl hlavním mediálním partnerem.

Letošní festival poskytnul také prostor pro slavnostní vyhlášení Ceny Křesadlo pro dobrovolníky, kterých bylo za celý kraj předáno celkem 8. Z hradeckého regionu si ocenění odnesli Daniela Mohylová (v kategorii Student/ka) – dobrovolnice Oblastní charity Hradec Králové, Alena Semelová (v kategorii Zaměstnanec/zaměstnankyně), Andrea Srníková (kategorie Osoby bez trvalého pracovního poměru) a Miloslav Kopecký (zvláštní cena za rozvoj firemního dobrovolnictví v kategorii Senior/ka).

Dobrovolnická agentura při Diecézní charitě Hradec Králové

Tříkrálová sbírka 2023