6. ročník festivalu Poznejme se navzájem

Charita se tradičně prezentovala na Festivalu sociálních služeb Poznejme se navzájem, který proběhl v pátek 30. 5. 2014 v kampusu UHK. U stánku Diecézní charity Hradec Králové se návštěvníci mohli dozvědět informace o činnosti Dobrovolnického centra, o Adopci na dálku a aktivitách Integračního centra pro cizince. Děti soutěžily v poznávacím kvízu o Indii, kde Diecézní charita realizuje projekt Adopce na dálku a rozvojové projekty zaměřené na podporu vzdělávání, výstavby bydlení a zemědělských aktivit v chudých oblastech. V kulturním programu festivalu se na pódiu představily divadelní soubor Světáci s hudební pohádkou MOUCHA - COKOTOUCHA a Multikulturní klub pro děti a mládež s tanečním vystoupením. Oba soubory působí při Integračním centru pro cizince a jejich vystoupení sklidilo zasloužený aplaus. Své služby a také rukodělné výrobky klientů prezentovala centra hradecké Oblastní charity. V odpoledním doprovodném programu jsme si nenechali ujít koncert nadějného hradeckého hudebníka Michala Horáka.

Festival uspořádala Vzdělávací agentura Mgr. Jana Fišerová ve spolupráci se Statutárním městem Hradec Králové a Univerzitou Hradec Králové. Akce byla realizována za finanční podpory Statutárního města Hradec Králové a pod záštitou primátora města Hradec Králové MUDr. Zdeňka Finka a rektora Univerzity Hradec Králové prof. RNDr. Josefa Hynka, MBA, Ph.D.
Tříkrálová sbírka 2023
Zapojte se